Alonso’s afscheid van de Formule 1 races

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Formule 1 races zich volgend jaar zullen voltrekken zónder deelname van de Spaanse autocoureur Fernando Alonso (1981). Vorig jaar reed hij zijn laatste Formule 1 race tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel er geruchten de ronde doen dat de tweevoudige wereldkampioen misschien terug zal keren naar de Formule 1 races, zijn deze berichten absoluut niet bevestigd door de maestro zelf.

Alonso’s carrière in een notendop

Vele succesvolle autocoureurs waren in hun beginjaren ijverig aan het karten. Zo ook Alonso. In de kartsport boekte hij reeds het ene succes na het andere. Een Formule 1 contract liet dan ook niet lang op zich wachten. In 2001 werd hij toegevoegd aan het team van Minardi en In maart van datzelfde jaar debuteerde Alonso als Formule 1 coureur tijdens de Grand Prix van Australië. Minardi is echter nooit een succesvol Formule 1 team geweest en het was dan ook niet erg lucratief voor gokkers op autoraces om op een deelnemer van het Minardi-team in te zetten. In 2002 mocht Alonso zijn Minardi-wagen verruilen voor een plek in het Renault-team. Vanaf toen ging het snel bergopwaarts voor Alonso. Hij werd een van de grootste rivalen van Michael Schumacher en versloeg hem uiteindelijk in 2005. In datzelfde jaar werd Alonso voor het eerst wereldkampioen in de Formule 1 races. In 2006 werd hij nogmaals wereldkampioen en werd Schumacher definitief van de troon gestoten. In 2007 stapte Alonso over naar het team van McLaren om het jaar daarop weer terug te keren naar Renault. Daarna kwam hij een aantal jaren uit voor het team van Ferrari en vanaf 2015 stapte hij nogmaals over naar het team McLaren.

Vorig jaar maakte Alonso bekend zich terug te willen trekken uit de Formule 1 races. Alonso heeft ervoor gekozen zijn grandioze talenten in te willen zetten bij andere races die hem meer voldoening zullen geven.