De Grand Prix van Monaco

De Grand Prix die jaarlijks gereden wordt op het ‘Circuit de Monaco’ in het kader van de Formule 1 races is wellicht een van de spannendste autoraces die in Europa gehouden wordt. De Grand Prix van Monaco vindt elk jaar plaats in de tweede helft van mei, maar zal dit jaar helaas niet door kunnen gaan vanwege de zogeheten coronamaatregelen.

Een klassiek circuit

Het circuit van Monaco was reeds een begrip in de wereld van de autoraces voordat de Formule 1 de wereld veroverde. Het parcours bestaat al sinds 1929 en werd pas in 1950 ingezet als racecircuit voor de Formule 1 Grand Prix wedstrijden. In dat jaar werd de Grand Prix van Monaco voor de eerste maal gereden, waarbij Juan Manuel Fangio uit Argentinië als winnaar uit de bus kwam. Het zou echter nogmaals enkele jaren duren voordat de Grand Prix van Monaco definitief elk jaar gereden zou worden.

De meest opwindende Grand Prix

De Grand Prix van Monaco is sinds 1955 een jaarlijks terugkerend evenement: een wedstrijd die door zowel het publiek als de Formule 1 autocoureurs zeer gewaardeerd wordt. Wat maakt deze Grand Prix dan zo bijzonder en spannend? Omdat het circuit talloze bochten bevat schijnt het één van de moeilijkste Formule 1 races te zijn. De Grand Prix van Monaco vergt het uiterste van de deelnemende autocoureurs, die over bijna bovenmenselijke capaciteiten moeten beschikken, willen ze deze autorace overleven! Het is dan ook een enorme uitdaging voor de Formule 1 coureurs om dit circuit zo snel en kundig mogelijk af te leggen. Vorig jaar was het Lewis Hamilton uit Engeland die de Grand Prix van Monaco won. Winnaars uit voorgaande jaren waren onder meer Nico Rosberg uit Duitsland, die de race in 2013, 2014 en 2015 won, en Fernando Alonso uit Spanje, die het circuit het snelst wist af te leggen in de jaren 2006 en 2007.