De TT van Assen

Het meemaken van de TT in Assen is een ding wat bij velen op de bucketlist staat. Zeker voor de echte motorfans is het fantastisch om dit evenement in de Drentse hoofdstad eens mee te maken. Een heel weekend lang staat alles in en om Assen in het teken van de TT. Fans vieren feest, omdat dit geweldige race spektakel weer eens in eigen land neergestreken is. De wedstrijd zelf staat vaak garant voor vuurwerk, mede door het geweldige circuit. Doordat er meerdere wedstrijden op het programma staan, krijg je als fan nog meer waar voor je geld. Een echte win-win situatie dus. Al is de kwalificatie de dag ervoor al een feest op zich om mee te maken.

Traditioneel gezien is Assen het circuit wat meer geschikt is en gebruikt wordt voor motorraces. Het andere circuit wat Nederland rijk is, Zandvoort, heeft meer een Formule 1 historie. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat hier geen motorrace mogelijk is en andersom. Daarom gingen de geruchten lang dat Assen ook wel eens de plaats kon zijn waar de Formule 1 terug ging keren in Nederland. Dit kan nog steeds, aangezien het nog niet voor de volle honderd procent zeker is dat Zandvoort de Grand Prix in 2020 gaat organiseren. Toch lijkt de badplaats in Noord-Holland de beste papieren te hebben om dit mega evenement binnen te gaan slepen. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Maar vooral het feit dat er op dit circuit al heel veel Formule 1 geschiedenis ligt, lijkt een groot voordeel te zijn. De sport is bekend met de baan wat het wel degelijk makkelijker maakt.

De nacht van Assen

Daags voor de TT is het een groot feest in de binnenstad van Assen. Wanneer het hele circus neerstrijkt in Drenthe, zoeken de fans erg graag het centrum van de hoofdstad van de provincie op tijdens de avond voor de wedstrijden. Dit fenomeen is vanaf de jaren zestig bekend komen te staan als de nacht van Assen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een meerdaags festival wat over het hele weekend verspreid wordt. Allerlei bands, optredens en feestelijkheden zijn er georganiseerd voor de race fans. Zo hoeft niemand zich echt te vervelen, ook niet in de dagen voor de race en zelfs daarna. Als bezoeker zul je al snel merken dat alles in het werk is gesteld om het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken, wat zeker weten lijkt te lukken door de organisatie.