Een blik op het komende Formule 1 seizoen

Niets is zo leuk als alvast vooruitkijken naar wat het komende seizoen in de hoogste klasse van de autosport ons kan gaan brengen. Na de laatste race van het seizoen, die standaard in de Verenigde Arabische Emiraten in Abu Dhabi plaatsvindt, gaat het vizier meestal alweer vrij snel op volgend seizoen. De kaarten zijn immers geschut. In de stop in de winter hebben de coureurs een paar maanden om zich weer op te laden voor een lang volgend kalenderjaar vol met race weekenden. Voor men het weet staat immers de Australische Grand Prix, standaard de opening van het nieuwe seizoen alweer voor de deur in maart.

Het is interessant om de veranderingen te bekijken die volgend jaar doorgevoerd zijn. Dit zijn er een aantal qua personeel, wat wil zeggen dat we vele coureurs op andere plaatsen zien, maar er zijn nog veel meer elementen die weer net wat anders zijn en daarom voor spektakel kunnen gaan zorgen. Genoeg redenen dus om de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen en reikhalzend uit te kijken naar de start van het volgende seizoen. Want er is ook dit jaar weer meer dan voldoende gebeurd en dit zal zeker niet anders zijn met het komende seizoen wat voor de boeg staat.

De grootste veranderingen

Indien we naar de topteams kijken vallen gelijk een aantal grote wijzigingen op. Zo zal er zowel bij Ferrari als bij Red Bull een nieuwe coureur plaatsnemen op een stoeltje. Bij Ferrari is dit Charles Leclerc die Kimi Räikkönen gaat vervangen, hij zal op zijn plaats weer voor Alfa-Romeo Sauber gaat rijden, het team waar Leclerc vandaan komt. Niet alle fans waren hier even blij mee, aangezien de Fin zeer geliefd was bij velen.

Ook in het team van Max Verstappen gaat een verandering plaatsvinden. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo gaat rijden voor Renault terwijl de Fransman Pierre Gasly de ploeggenoot van de Nederlander wordt. De Belg Stoffel Vandoorne zal helaas niet meer actief zijn in de hoogste klasse vanwege het achterblijven van goede prestaties tijdens dit seizoen. Dit is natuurlijk een enorme aderlating voor alle Belgische raceliefhebbers.

Bij het team van Mercedes blijven dezelfde coureurs actief met wereldkampioen Lewis Hamilton en de Fin Valtteri Bottas. Dit is niet zo verrassend, want de renstal pakte tevens de constructeurstitel dit seizoen. Zoals het spreekwoord daarom al zegt zal men bij Mercedes precies hetzelfde gedacht hebben in dit geval: ´never change a winning team!´