Komt er een Grand Prix in Zandvoort in 2020?

Iets waar vele fans al jaren op gehoopt hadden lijkt dan eindelijk te gaan gebeuren. De geruchten gaan alweer jaren rond, maar nu lijkt het eindelijk zover. Er komt naar alle waarschijnlijkheid weer een Formule 1 Grand Prix in Nederland. Ondanks dat het nog niet helemaal definitief is zijn de vooruitzichten goed en is er niet veel wat in de weg lijkt te staan. Het is zeker niet makkelijk om een plaatsje te veroveren op de overvolle kalender van de FIA, al lijkt dit Nederland nu toch te gaan lukken. Gezien de ontwikkeling van de laatste jaren mag dit echter niet helemaal als een verrassing komen.

Sinds Max Verstappen meerijd op het hoogste niveau is er in Nederland en ver daarbuiten een ware Formule 1 mania losgebarsten. De nog steeds jonge coureur heeft vanwege zijn spectaculaire rijstijl en fantastische inhaal acties lof geoogst bij velen. Dat hij daarmee ook een aantal tegenstanders lijkt te hebben neemt men graag voor lief, want al meerdere malen is gebleken dat je nooit weet wat er gaat gebeuren met Max Verstappen op de baan. Hij lijkt dan ook gedoemd om in de toekomst wereldkampioen te gaan worden. Volgend seizoen gaat hij voor het eerst racen met een nieuwe Honda motor in plaats van de huidige Renault motor. Stiekem hopen de fans dat dit een voorbode kan zijn voor nog meer succes. Zo kan het volgende seizoen zomaar het eerste gaan worden waarin Verstappen echt meestrijd om de wereldtitel.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het organiseren van een Grand Prix in Nederland ineens een stuk lucratiever is. We kunnen gerust stellen dat dit zonder Max Verstappen waarschijnlijk nooit zal gebeuren. Maar nu lijkt het dichterbij dan ooit, al heeft het nog heel wat voeten in de aarde. Zo zal het bedrijfsleven zijn steentje zeker bij moeten gaan dragen, aangezien het zeker niet goedkoop is om een Grand Prix te organiseren. Al zijn de opbrengsten voor vele partijen uiteraard ook niet mals. Genoeg zaken om tegen elkaar af te wegen dus.

Het is hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Dat de FIA de Grand Prix graag wil houden lijkt wel duidelijk. Daarnaast heeft het circuit van Zandvoort veel historische waarde doordat er al tientallen races verreden zijn in het verleden. De laatste winnaar was Niki Lauda in de jaren tachtig. We zijn nu al reuze benieuwd wie de volgende wordt die de Grote Prijs van Nederland op zijn naam mag schrijven.