Lance Stroll: een veelbelovend racetalent

Het Formule 1 seizoen is weer volop aan de gang! Zoals bekend is het programma hier en daar aangepast wegens de van kracht zijnde coronamaatregelen. Dat houdt onder meer in dat er geen publiek aanwezig mag zijn tijdens de races. De wedstrijden kunnen echter rechtstreeks via Unibet TV gevolgd worden.

De eerste zes Formule 1 races zijn al verreden en het tussenklassement laat enkele verrassende uitslagen zien. Vooral het racetalent van Lance Stroll (1998), de jonge Belgisch-Canadese autocoureur, mag niet onderschat worden. De zevende Grand Prix, die op 30 augustus aanstaande verreden zal worden op het Belgische Circuit Spa-Francorchamps, belooft een zeer spannende race te worden!

Een verrassend debuut

Op 18-jarige leeftijd deed Stroll voor het eerst officieel mee aan de Formule 1 races. In 2017 vormde hij samen met de Braziliaan Felipe Massa en de Engelse autocoureur Paul di Resta het Williams Martini Racing team. Stroll verreed alle twintig Grand Prix races en verscheen na de Grand Prix van Azerbeidzjan samen met Daniël Ricciardo uit Australië en de Fin Valtteri Bottas op het podium toen hij als derde was geëindigd. In 2018 kwam hij nogmaals uit voor Williams Mercedes, samen met de Russische autocoureur Sergej Sirotkin. Het jaar daarop vormde Stroll samen met de Mexicaan Sergio Pérez het SpScore Racing Point F1 team.

De Formule 1 van 2020

Ook dit jaar komen Stroll en Pérez uit voor Racing-Point BWT Mercedes. Tevens maakt de Duitse autocoureur Nicolas Hülkenberg deel uit van dit Formule 1 team. Het tussenklassement wordt geleid door de Brit Lewis Hamilton, die al zesmaal de Formule 1 kampioenschappen heeft gewonnen. Max Verstappen uit Nederland staat op de tweede plaats in het tussenklassement, gevolgd door Bottas. Stroll staat op dit moment op de vijfde plaats. Tot nu toe eindigde hij tweemaal als vierde. Er moeten nog zeven Grand Prix races verreden worden. Dat betekent dat Stroll best veel kans heeft om hoog te eindigen in het eindklassement.