Race gekte in de Benelux

Het is tijden geleden dat racen zo populair was als het vandaag de dag is in Nederland. Vrijwel alle facetten van de sport kunnen rekenen op hernieuwde interesse van miljoenen fans die daarvoor misschien vrijwel nooit naar de races keken. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de Nederlandse inbreng in de Formule 1. Race liefhebbers zijn er altijd al geweest, maar het is goed te merken dat er momenteel alsmaar meer bij komen.

Daarom is er ontzettend veel te vertellen over de autosport momenteel. Het is heel leuk om te zien wat het allemaal teweeg brengt. Helemaal nu een ware Formule 1 Grand Prix in Nederland dichterbij lijkt dan ooit. Nederlandse fans waaien de laatste jaren sowieso al uit, over vrijwel heel Europa, om een Grand Prix bij te kunnen wonen en hopelijk Max Verstappen te zien floreren. Nu er ook nog Belgische inbreng is met Stoffel Vandoorne lijkt de interesse in de Benelux alleen maar toe te nemen.

Momenteel is de race in Spa-Francochamps de enige die in de Benelux verreden wordt. Dit trekt jaarlijks vele mensen van overal vandaan naar de Belgische Ardennen toe. Dat er tijdens deze race altijd spektakel mag worden verwacht, weet iedereen intussen ook. Hier leent het circuit zich prima voor. Met de prachtige bochten en hoogteverschillen gebeurd er hier altijd wat. Daarnaast kan het weer soms zijn invloed uitoefenen op de race wat het nog meer speciaal maakt. Genoeg redenen dus om eens naar de Ardennen af te reizen wanneer deze race plaatsvindt of om deze in ieder geval te bekijken. Het maakt dan niet uit of dat nu in het echt is of vanaf de luie stoel voor de televisie.

Andere circuits niet al te ver van huis zijn de thuisbasis van Red Bull in Oostenrijk en het Duitse Hockenheim. Het Britse circuit Silverstone heeft al vele magische races gehad in het verleden en is niet al te ver weg, al moet je er natuurlijk wel het Kanaal voor over. Nog een Europese race met veel allure is die van Monza in Italiƫ, de thuisbasis van de renstal van Ferrari.

Waar je uiteindelijk ook naartoe wilt gaan, een race beleven is sowieso een feest op zich. Als dat dan zeer binnenkort op Zandvoort ook mogelijk wordt, is dat alleen maar mooi meegenomen. Het is voor alle fans in ieder geval te hopen dat er snel duidelijkheid komt, zodat het feest kan beginnen. Voor velen komt daarmee een lang gekoesterde droom eindelijk uit.